2018. aug 19.

Császármorzsa sok aszalt gyümölccsel

írta: Annikka
Császármorzsa sok aszalt gyümölccsel

morzsa_4.jpg

A császármorzsa fantasztikusan finom édesség, és aszalt gyümölccsel az ízhatás még fokozható is.

Hozzávalók:

6 tojás
20 dkg cukor
5 dkg vaj
6 dl tej
40 dkg dara
1 citrom héja
aszalt cseresznye, meggy, áfonya, barack

A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral és a vajjal.
Felváltva hozzákeverem a tejet és a darát, majd belereszelem a citromhéjat. Bőven szórok bele az aszalt gyümölcsökből is, és legalább fél órára a hűtőbe teszem.
A fehérjét kemény habbá verem, és a pihentetés után, mikor a dara már jól beszívta a folyadékokat, a masszához keverem.
Kiolajozott tepsiben, 250 fokon sütöm. Ha már kezd sülni, egy lapáttal gyakran felkeverem, összetöröm, hogy morzsás állaga legyen. Aztán még addig sütöm, amíg szép barnás színt kap.
Ez egy szép nagy adag, 6 embernek is elég, de tapasztalatom szerint, kevesebbet nem érdemes sütni, mert úgyis nagyon hamar elfogy.

morzsa_1.jpg

morzsa_2.jpg

morzsa_3.jpg

 

Szólj hozzá

süti gyümölcsös rusztikus gyors vacsora gyors ebéd