A császármorzsa fantasztikusan finom édesség, és aszalt gyümölccsel az ízhatás még fokozható is.
Hozzávalók:
6 tojás
20 dkg cukor
5 dkg vaj
6 dl tej
40 dkg dara
1 citrom héja
aszalt cseresznye, meggy, áfonya, barack
A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral és a vajjal.
Felváltva hozzákeverem a tejet és a darát, majd belereszelem a citromhéjat. Bőven szórok bele az aszalt gyümölcsökből is, és legalább fél órára a hűtőbe teszem. (Ha karácsony táján készítem, kandírozott narancshéjat szoktam beletenni, fantasztikus ízt ad a morzsának.)
A fehérjét kemény habbá verem, és a pihentetés után, mikor a dara már jól beszívta a folyadékokat, a masszához keverem.
Kiolajozott tepsiben, 250 fokon sütöm. Ha már kezd sülni, egy lapáttal gyakran felkeverem, összetöröm, hogy morzsás állaga legyen. Aztán még addig sütöm, amíg szép barnás színt kap.
Ez egy szép nagy adag, 6 embernek is elég, de tapasztalatom szerint, kevesebbet nem érdemes sütni, mert úgyis nagyon hamar elfogy.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.