2018. aug 31.

Kis mediterrán ízvilág

írta: Annikka
Kis mediterrán ízvilág

fo_1.jpg

Illatos, bazsalikomos sült hús, színes körettel.

Hozzávalók:

60 dkg sertéscomb szeletelve
bazsalikom
liszt
olaj, só

a körethez:

12 db parázsburgonya
8 db koktélparadicsom
20 dkg fagyasztott zöldbab
10 dkg feta sajt
1 tojás
4 ek. tejföl
2 ek. liszt
5 dkg vaj
bazsalikom, só, bors
olaj

A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, megszórom bazsalikommal és olajjal megspriccelem. Egy-két órára félre teszem, vagy még előző este elkészítem. Sütés előtt a szeleteket meghintem liszttel, hogy finom,ropogós kérget kapjanak. Mindkét oldalát szép pirosra sütöm, majd kevés vizet öntök alá és puhára párolom.

A krumplit és a zöldbabot vízben félpuhára főzöm. A tojás sárgáját összekeverem a tejföllel, a liszttel, beleteszem a fűszereket és a felvert tojásfehérjét. Felolvasztom a vajat, és ha kihűlt, azt is hozzákeverem. A sajt nagy részét (néhány kockát félreteszek a tetejére) összetöröm, és azt is hozzáadom.

Egy jénait olajjal megspriccelek, majd beleöntöm a tojásos szószt. Ebbe ültetem a krumplit, a paradicsomot, a babot, még jól meghintem bazsalikommal, borssal, és mehet a sütőbe 200 fokra. 10-20 perc, amíg a szósz megkocsonyásodik, és minden megpuhul. Most még rászórom a félretett sajtkockákat, és egy pár percre visszateszem (akár grillezni is lehet), hogy szép színt kapjon a teteje. Friss bazsalikommal díszítem.

Mire kész, fantasztikus illatok töltik be a konyhát.

kor.jpg

hus1.jpg

koz.jpg

 

Szólj hozzá

zöldség paradicsom bazsalikom feta sajt