2018. okt 08.

Tojássalátával töltött pita

írta: Annikka
Tojássalátával töltött pita

 pita_2.jpg

Gyors vacsora sok-sok zöldséggel, de lehet akár reggeli is, ha előző este előkészítjük.

Hozzávalók: (3 darabhoz)

3 pita
4 tojás
3 ek. majonéz
2 dl tejföl
mustár
citrom
só, bors
petrezselyem
gyufaszálra vágott zöldség

A tojásokat keményre főzöm, majd 3 darabot apróra, a negyediket karikákra vágom.
A majonézt, a tejföllel simára keverem, sóval, borssal, citrommal, mustárral ízesítem. Beleteszem az apróra vágott  tojást és egy kevés petrezselymet.
A zöldséget pár percre forró, sós vízbe teszem csak annyira, hogy kicsit megpuhuljon, aztán leszűröm és hideg vízzel leöblítem. Ha kell, még sózom, borsozom.
A pitákat megsütöm. Lehet salátalevéllel bélelni, ez most nálam elmaradt, mert elfelejtettem venni, de így is finom volt.
A pita aljára tojás karikákat tettem, erre jött egyik oldalon a tojássaláta, másik oldalon a zöldség.
Percek alatt elkészíthető, laktató, finom vacsora volt.

pita_1.jpg

 

Szólj hozzá

tojás zöldség pita hús nélkül tojássaláta