Ízes, hangulatos őszi fogás. A birsalma mindenféle húshoz remek, de különösen csirkéhez, csirkemájhoz ajánlom.
Hozzávalók:
60 dkg csirke felsőcomb filé
2 nagy birsalma
kis fej hagyma
10 szem dió
citromlé, méz (ízlés szerint)
1 tk. gyömbér
½ tk. fahéj
olaj, vaj
só, bors
A filéket ketté vágom, sózom, borsozom.
Mézzel és citromlével ízesített vizet forralok. A birsalmát negyedekbe vágom és héjával, magházával együtt a forró vízbe teszem.
Elég, ha félpuha, nem kell szétfőzni (kb.8-10 perc). Ha kész, könnyen ki lehet vágni a magházat, ezután nagyobb kockákra vágom.
A hagymát olajos serpenyőben megpárolom, leveszem a tűzről és megszórom a gyömbérrel és a fahéjjal. Beleteszem a combokat és kis víz hozzáadásával puhára párolom, aztán egy kanál mézzel szép barnára karamellizálom.
Egy másik serpenyőben egy diónyi vajat és egy kanál mézet melegítek, beleteszem a felkockázott birsalmát, a durvára vágott diót és azt is megpirítom, majd a csirkéhez adom.
A körete petrezselymes bulgur lett.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.