2018. okt 25.

Gyümölcsös káposztasaláta

írta: Annikka
Gyümölcsös káposztasaláta

kap_2_fotor_4.jpg

Gyönyörű, színes, édes-savanyú saláta. Húsokhoz, halakhoz, rántott sajthoz is kitűnő kiegészítő.

Hozzávalók:

½ kg lila káposzta
1 nagy narancs
½ konzerv ananász + a leve
½ alma
½ körte
3-4 ek. citromlé
1 ek. dióolaj v. olíva
2 tk. só
bors

A káposztát csíkokra vágom és megsózom. Felforralok 2 l vizet 2 tk. sóval és 2 ek. citromlével. A káposztát egy szűrő segítségével a vízbe merítem. 3 percig forralom, majd kiemelem, és hideg vízzel leöblítem. A 3 perc bőven elég, nem kell túl puhára főzni, akkor jó, ha kicsit még ropogós.
Az ananász levébe belekeverem az olajat, a megmaradt citromlevet és sózom, borsozom. Kellemesen édes-savanykás ízű legyen.
A káposztát kicsit kinyomkodom, és a salátalével megöntözöm.
Kis kockákra vágom az almát és a körtét. A narancsot keresztben félbevágom, és egy éles késsel a gerezdeket kivágom.
A gyümölcsöket összekeverem a káposztával, és a narancs levét is rácsavarom.
1/2 óra alatt jól összeérnek az ízek.

kap_1_fotor_3.jpg

kap_3.jpg

 

Szólj hozzá

gyümölcsös káposzta egyszerű egészséges gyors vacsora hús nélkül