2018. okt 29.

Őszi édesburgonya

írta: Annikka
Őszi édesburgonya

new_1.jpg

Színeivel, ízeivel egy igazi őszi finomság.

Hozzávalók:

4 db édesburgonya
25 dkg darált hús
½ zacskó előfőzött rizs
½ hagyma
1 kis paradicsom
1 kis paprika
1 dl tejföl (lehet több is, ha jó krémesen szeretjük)
rozmaring
só, bors, vegeta
olaj
reszelt sajt (a tetejére)
pár szál petrezselyem (a díszítéshez)

A burgonyákat alaposan megmosom, hosszában félbe vágom, és 180 fokos sütőben, majdnem teljesen puhára megsütöm.
A hagymát nagyon apróra vágom, és egy serpenyőben kevés olajon megpárolom. Ha kész mehet bele a hús, majd a só, bors, vegeta, rozmaring (ízlés szerint). Ha szeretitek a rozmaringot, lehet bőven tenni bele, nagyon jól megy az íze az édesburgonyához. Belevágom a paprikát és a paradicsomot is. Kevés víz hozzáadásával az egészet puhára párolom, majd belekeverem a megfőtt rizs felét, és a tejfölt.
Ha megsültek a burgonyák, karalábévájóval kis gömböket vágok ki úgy, hogy a „csónakoknak” kb. 1 cm-es fala maradjon. Ezeket a gömböket is a húshoz adom, egy részét kicsit összenyomkodom, de maradjanak szép, egész gombócok is.
A húsos keverékkel megtöltöm a burgonyákat, sajttal megszórom, és visszateszem a sütőbe, amíg az egész jól átforrósodik és a sajt ráolvad.
Petrezselyemmel, friss rozmaringgal díszítem.
Jól illik hozzá a sajtmártás, de legutóbb csak szilva kompóttal ettük, az is nagyon jó kiegészítő volt.

new_2.jpg

new_3.jpg

 

Szólj hozzá

zöldség egyszerű rozmaring rusztikus édesburgonya gyors ebéd