2018. dec 20.

Egyszerű, olcsó és finom karácsonyi ebéd

írta: Annikka
Egyszerű, olcsó és finom karácsonyi ebéd

kar_1.jpg

Ropogós csirkecomb narancsmártással.

Hozzávalók:

8 db csirke felsőcomb
sült csirke fűszerkeverék (őrölt fahéj és szegfűszeg)
2 dl sör
1 kk. méz
olaj

a mártáshoz:

3 narancs leve
1 narancs húsa
2 ek. méz
1 ek. étkezési keményítő
4 dkg vaj
őrölt fahéj és szegfűszeg
pecsenyelé

A combokat alaposan bedörzsölöm a fűszerekkel (aki ízek terén bátrabb, kevés fahéjat és szegfűszeget is keverhet bele).
Akár előző nap is el lehet készíteni, és hűtőben pihentetni.
Olajozott tepsiben kevés víz hozzáadásával, alufóliával lefedve puhulásig sütöm, majd a mézes sörrel megkenem, és fólia nélkül aranybarnára sütöm.
Közben elkészítem a mártást: a narancslevet és -darabokat a mézzel, a fűszerekkel lassú tűzön, kevergetve sűrítem. A pecsenyeléből is hozzáteszek néhány kanállal. Ha nem elég sűrű, hideg vízben feloldott keményítővel sűrítem. Hogy selymes legyen, hozzáadom a vajat is.

A köret rozmaringos-narancsos sült krumpli, a receptet itt találod.

kar_2.jpg

 

Szólj hozzá

narancs gyümölcsös gyors ebéd ünnepi fogások