2019. jan 09.

Ananászos-almás zellersaláta

írta: Annikka
Ananászos-almás zellersaláta

zeller_1.jpg

Azoknak ajánlom, akik nyersen is szeretik a zellert.

Hozzávalók:

50 dkg zeller
1 szál szárzeller
½ doboz darabolt ananászkonzerv
1 piros, savanykás alma
5 dkg dió
1 dl tejszín
kb. 2 tk. méz
citromlé
só, fehér bors

A zellert megtisztítom, 2-3 mm-es karikákra vágom, majd kis gyufaszál méretűre aprítom. Az almát kicsit nagyobb darabokra vágom, és mindkettőt azonnal meglocsolom citromlével. Felkarikázom a szárzellert is, és az egészet az ananásszal együtt egy tálba teszem.
A tejszínt mézzel, citromlével, sóval, borssal ízesítem, az alapanyagokra öntöm és jól átkeverem.
A diót durvára vágom, és a salátára szórom.
Egy órára hűtőbe teszem, hogy a finom ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt megint átkeverem.

zeller_2.jpg

 

Szólj hozzá

alma zeller egyszerű egészséges ananász gyors vacsora hús nélkül