2019. már 12.

Lilakáposztával töltött dagadó

írta: Annikka
Lilakáposztával töltött dagadó

dagad_5.jpg

Egy nem szokványos töltött dagadó.

Hozzávalók:

1 dagadó
sertéssült fűszersó, őrölt kömény
olaj

a töltelékhez:

1 kis fej lilakáposzta
1 kis fej hagyma
só, bors, kömény
cukor, ecet

A húst kívül, belül alaposan bedörzsölöm a fűszersó és a kömény keverékével, és kicsit pihentetem.
A töltelékhez olajban kevés cukrot karamellizálok, megpirítom rajta a hagymát, majd hozzáadom a felszeletelt káposztát. Sóval, borssal, köménnyel, ecettel, cukorral ízesítem, és félpuhára párolom.
Ha már nem forró a káposzta, jó szorosan megtöltöm vele a dagadót. Hústűvel összetűzöm a nyílást, és mehet a tepsibe. Olajat, vizet öntök alá, alufóliával befedem, és 200 fokon sütöm, időnként locsolgatom.
Ha már puha a hús, leveszem a fóliát, és pirosra sütöm.

Mire elkészül nagyon jól átjárják egymást az ízek.
Igazán szépen szeletelni csak hidegen lehet, akkor jól egyben marad a töltelék. Hidegtálon is jól mutat. 

dagad_1.jpg

dagad_3.jpg

dagad_4.jpg

 

 

Szólj hozzá

káposzta egyszerű