2019. aug 27.

Őszibarackos-almás máj

írta: Annikka
Őszibarackos-almás máj

maj_2.jpg

Karamellizált őszibarack húsok mellé is kitűnő kísérő.

Hozzávalók:

80 dkg csirkemáj
1 közepes hagyma
4 db őszibarack
2 db alma
2 dl őszibaracklé
1 ek. liszt
2 tk. cukor
só, bors, majoranna
olaj

A gyümölcsöket szeletekre, a hagymát nagyon apróra vágom.
2 evőkanál olajat felmelegítek, beleszórom a cukrot és folyton keverve megkaramellizálom. Rádobom a gyümölcsöket és nagy lángon, gyorsan - hogy ne puhuljanak túl – megpirítom. Ha kész kiteszem egy tálra.
Öntök még olajat a serpenyőbe, és megdinsztelem a hagymát. A pirított hagymára jön a csirkemáj. Borsozom, megszórom majorannával.
Az őszibaracklében elkeverem a lisztet, és ha puha a máj ráöntöm.
Mehetnek vissza a gyümölcsök is. Még egyszer összeforralom, és a végén kicsit megsózom.
Az eredmény egy édes, sós, fűszeres,krémes finomság.
Nagyon gyorsan elkészül, és nagy siker.

maj_1.jpg

maj_3.jpg

 

Szólj hozzá

alma máj gyümölcsös egytálétel őszibarack gyors vacsora gyors ebéd