Szuper ebéd és egyben maradékmentés is lehet.
Hozzávalók:
8 db közepes lilahagyma
rizses hús
só, bors
olaj
A hagymákat óvatosan meghámozom, egy keveset levágok az aljukból, csak annyit, hogy biztosan megálljanak. Egy olajozott tepsibe ültetem őket, és alufóliával lefedve, 180 fokon sütöm. Kb. 35-40 perc, míg megpuhul.
Addig el lehet készíteni a tölteléket. Nekem most volt egy kis maradék zöldséges-rizses húsom, abból lett a töltelék. Lehet bármi más: darált hús, bulgur, zöldségek, ki mit szeret.
Ha megpuhultak a hagymák, kivájom a közepét úgy, hogy 2-3 réteg megmaradjon. Ez egy kicsit macerás művelet, de egy jó késsel és egy kiskanállal megoldható. Utána kívül-belül megsózom. A kivájt hagymadarabokból egy keveset apróra vágok és a töltelékbe keverem. Megtöltöm a hagymákat.
10-15 percre még visszateszem a sütőbe, hogy szép színt kapjon. Petrezselyemmel díszítem.
Lehet készíteni hozzá egy mártást. Sajt- vagy mustármártás jól megy hozzá.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.