Az eredeti recept szerint a zöldek: sóska, borágó, turbolya, citromfű, zsázsa, snidling, petrezselyem. Ezek egy részét nem tudtam beszerezni, így a kertemben termő zöldeket használtam. Így is nagyon finom lett.
Hozzávalók:
8 szelet karaj
sertéssült fűszersó
zsír, olaj
a mártáshoz:
2 db főtt tojás
1 dl tejszín
1 dl tejföl
1 tk mustár
1 nagy csokor zöldfűszer (bazsalikom, rozmaring, snidling, petrezselyem, kakukkfű, spenót )
só, bors, citromlé, cukor
A húst befűszerezem, és ½ órára félre teszem, majd a szokásos módon megsütöm.
Közben elkészítem a mártást.
A tojások sárgáját összenyomkodom, a fehérjét apróra vágom, hozzákeverem a tejszínt, a tejfölt és a mustárt. Sózom, borsozom és mehetnek bele a nagyon picire aprított zöldek. Ha kell, kevés cukorral, citromlével lehet még ízesíteni.
Legalább 1 órát álljon a hűtőben.
Sűrű, szép zöld színű mártás lesz, nekem kicsit darabosra sikerült, legközelebb apróbbra vágom a fehérjét.
Remek kiegészítő sült húsok, zöldségek, töltött tojás mellé.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.