Remek ízű étel, ne spóroljunk a majorannával, attól lesz igazán finom.
A sütéstől pedig kap egy kis ropogós kérget, de nem szárad ki.
a gombócokhoz:
500 g darált hús
½ fej hagyma (lereszelve)
1 gerezd fokhagyma (préselve)
1 tojás
1 áztatott zsemle
80 g reszelt sajt
só, bors, majoranna
petrezselyem, snidling
a mártáshoz:
2 aprított paradicsom konzerv
4 dl víz
½ fej hagyma (apróra vágva)
só, bors, majoranna
pici cukor
A gombócok hozzávalóit alaposan összekeverem, majd közepes méretű golyókat formálok a masszából.
A paradicsom konzervet és a vizet egy olyan serpenyőbe öntöm, ami majd betehető a sütőbe.
Először a tűzhelyen felmelegítem, beleteszem a többi hozzávalót és beleültetem a gombócokat. Lefedve 25-30 percig főzöm.
Ha már majdnem teljesen puha, jól megforgatom a gombócokat a mártásban és beteszem a sütőbe 200 fokra 10-15 percre, amíg kap egy kis kérget. Snidlinggel megszórom, és kész, lehet tálalni.
Többféle köret is illik hozzá, krumpli, rizs, bulgur, de akár tészta is elképzelhető.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.