Ízek és színek kavalkádja a tányéron. Köretnek vagy csak magában egy tejfölös szósszal is fantasztikusan finom, látványos étel.
Hozzávalók:
80 dkg újkrumpli
10 dkg reszelt sajt
1 dl tejföl
5 dkg vaj
zöld, sárga, piros húsú paprika
paradicsom
köménymag
újhagyma, snidling
kakukkfű
provanszi fűszer
pirospaprika, só
A krumplikat hosszában kettévágom, a vágott felületet olvasztott vajjal megkenem és megsózom. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöm.
Közben a sajt felét összekeverem a tejföllel. A paprikákat, a paradicsomot és az újhagymát nagyon apró darabokra vágom.
20 perc után a krumplikat vékonyan megkenem a sajtos tejföllel, és a hozzávalókkal díszítem. Én most a fentieket használtam, de más zöldség vagy fűszer is kerülhet rá. Csak a fantáziánk szab határt.
Még 5-10 percre visszateszem a sütőbe, hogy szép színt kapjon.
Tapasztalatom szerint érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, mert mindenki minden fajta ízt szeretne megkóstolni.
Ha véletlenül marad belőle, másnap a sütőben pár perc alatt felmelegíthető, és ugyanolyan finom lesz, mint frissen.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.