Csoki és narancs! Nekem az egyik legcsodásabb párosítás különösen karácsonykor. Ebben a kívül ropogós belül krémes sütiben nagyon intenzíven, telten van jelen mindkét íz. És, ha ez nem lenne elég, még látványnak sem utolsó.
50 g jó minőségű fekete csoki (most 72 %-os volt)
30 g puha vaj
180 g liszt
5 ek kakaópor
50 g jó minőségű narancsos étcsoki
1 tk sütőpor
csipet só
2 tojás
150 g cukor
2 tk vaníliás cukor
60 g porcukor
A csokit (a narancsost nem) kis darabokra tördelem és vízgőz fölött felolvasztom. Ha megolvadt, mehet bele a vaj, keverem, míg az is elolvad, de már nem melegítem tovább.
Egy tálban összekeverem a lisztet, a kakaót, a sütőport, a sót és az apróra darabolt narancsos csokit.
Másik tálban a tojást a cukrokkal habosra keverem.
Ha lehűlt a csoki, a tojásos keverékhez adagolom és apránként hozzáadom a lisztes keveréket is.
Masszív tésztát kapunk, a végén már elég nehéz keverni. 2 órára hűtőbe teszem.
Teáskanálnyi tésztából gombócot formálok és porcukorba jól meghempergetem.
Sütőlemezre sorakoztatom a gombócokat (nem túl szorosan), és 180 fokon sütöm kb 12 percig.
Ha kisebb dió nagyságú gömböket formázunk, 40 db kekszünk lesz , ha nagyobbakat akkor 20 db.
Dobozban sokáig eláll, de szerintem, ez esélytelen.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.