Színkavalkád, fantasztikus ízek, tejszínes szósz. A zöldségek sokféle íze teszi az ételt szinte abbahagyhatatlanná.
hozzávalók:
50 dkg vegyes zöldség (bármi, amit szerettek)
20 dkg tészta (metélt v. csavart)
1 kis fej hagyma
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 dl víz
só, bors, pirospaprika
1 cs. petrezselyem
olaj
A zöldségeket felkockázom, és az apróra vágott hagymával kevés olajon megpárolom. Sózom, borsozom, meghintem pirospaprikával. A tejfölt, a tejszínt és a vizet összekeverem, ráöntöm a zöldségekre és átforralom.
Végül beleszórom az apróra vágott petrezselymet is.
Közben a tésztát már kifőztem, mehet rá a finom szósz.
Csak közvetlenül tálalás előtt keverjük össze, mert a tészta gyorsan felszívja a szószt és az ételünk száraz lesz.
Ha esetleg marad belőle másnapra, egy kis víz, tejföl, tejszín hozzáadásával felfrissítetjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.