Szuper ízek egy tálon.
a salátához:
3 nagy cékla
2 nagy narancs
2 piros grépfrút
100 g fetasajt
snidling
a mártáshoz:
0,7 dl olívaolaj
3 ek balzsamecet
2 kk mustár
2-2 kk narancs- és grépfrúthéj
1 kk méz
só, bors
Ha sok időm van, alufóliába csomagolva, sütőben sütöm meg a céklát, ha kevés, szeletekre vágva, sós vízben főzőm meg. Általában az utóbbi történik, ízben nem olyan nagy a különbség.
A narancs és a grépfrút héját lereszelem, majd keresztben ketté vágom a gyümölcsöt és éles késsel kiszedem a húsát.
A mártáshoz az olajban jól elkeverem a balzsamecetet, majd a többi hozzávalót és rálocsolom a céklára meg a gyümölcsökre.
Tálra rendezem, rámorzsolom a fetasajtot és megszórom snidlinggel.
Most füstölt lazac mellé készült a saláta, de sonka vagy bármilyen sült-füstölt hús mellé is kitűnő.
A sós-édes-füstölt ízek fantasztikus összhangba rendeződnek a tányéron!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.