Nálunk a cékla minden változatában nagy kedvenc, de ez a fűszeres, balzsamecetes a csúcs. Köretnek, salátába vagy csakúgy magában is isteni finom.
Hozzávalók:
3 nagyobb cékla
só, bors, kakukkfű (rozmaringgal is nagyszerű)
1 ek. olívaolaj
1 ek. citromlé
1-2 ek. balzsamecet
1 ek. méz
kevés víz
petrezselyem
A céklát meghámozom, és nagyobb cikkekre vágom. Megszórom a fűszerekkel és tepsibe teszem.
Összekeverem a folyékony hozzávalókat és a céklára öntöm. 220 fokon, fóliával letakarva sütöm. Kb. 45 perc. Időnként megkeverem, hogy a lé mindenhol érje. Ha kevés lenne a folyadék, teszek hozzá még mindenből egy kicsit.
Ha kész, tálra szedem és kakukkfűvel, petrezselyemmel megszórom.
Igazán egyszerű recept, csodás ízekkel.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.