Baconös bulgur, pirított gomba, mézes répa. Változatos, könnyű, egészséges köret.
Hozzávalók:
20 dkg bulgur
2 dl víz
10 dkg bacon
bors
30 dkg gomba
diónyi vaj
só, bors, kakukkfű
1 zacskó bébirépa
1 ek. méz
diónyi vaj
só
A bulgur elkészítésének többféle módja is van, nekem ez vált be. Forrásban lévő, sós vízzel leöntöm a bulgurt és kb. 5 percig még főzöm, majd lefedve állni hagyom, míg megpuhul.
A bacont kicsit átpirítom és összekeverem a bulgurral. Borsozom, ha kell, még sózom.
A gombát nagyobb szeletekre vágom és a vajon megpirítom. Ha elérte a kívánt színt, sózóm, borsozom, megszórom kakukkfűvel.
A vajat felolvasztom, belekeverem a mézet és mehet is a répa. Jól összeforgatom, hogy mindenhol bevonja a mézes vaj. Picit megsózom és lepirítom. A kakukkfű ehhez is jól megy.
Kell néha egy kis változatosság. Villámgyorsan elkészül és fantasztikusan finom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.