Nálunk mindig ünnep, ha borsmártás kerül az asztalra. A pirított borsból kiszabaduló ízek és illatok kavalkádja fantasztikus gasztronómiai élmény.
Hozzávalók:
8 szelet csont nélküli karaj
mustár, só, bor
olaj
a mártáshoz:
1 kisebb hagyma
1,5 dl alaplé
1 ek színes bors (benne sok rózsabors)
2 dl tejszín
édesburgonya
rozmaring
olaj
A karajt finoman kiklopfolom, sózom, borsozom és vékonyan megkenem mustárral. Kicsit pihentetem, majd olajozott serpenyőben mindkét oldalát megsütöm, hogy szép kérget kapjon.
Kis víz hozzáadásával, fedő alatt puhára párolom. Ha kész, egy hőálló tálra teszem és melegen tartom.
A borsot egy mozsárban kicsit megtöröm. Nem porrá, csak annyira, hogy kisebb darabokra essen szét.
A serpenyőben maradt olajhoz adom a nagyon apróra vágott hagymát, kicsit dinsztelem, aztán mehet hozzá a bors. Együtt pirítom pár percig. (Mennyei illatokra számíthatunk.)
Felöntöm az alaplével, és ha felforrt, belekeverem a tejszínt. Közepes lángon főzöm, amíg besűrűsödik.
A köret édesburgonya volt. Egy tepsiben olajjal megspriccelve, rozmaringgal meghintve sütöttem meg.
Fantasztikus ebéd volt. Az omlós hús, az illatos mártással borsrajongók körében még ünnepi fogásnak is kiváló lehet.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.