
Egy nagyon egyszerű, szuper gyors étel a hétköznapokra. Finoman pikáns ízéről a bor és a rozmaring gondoskodik.
50 dkg csíkokra vágott sertéscomb v. lapocka
1 fej hagyma
½ paprika, ½ paradicsom
2 dl fehérbor
2 ek. liszt
szárított és friss rozmaring
só, bors
olaj
A húst csíkokra vágom, majd sózom, borsozom, őrölt rozmaringgal megszórom és lisztben megforgatom.
A hagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem. Ha már szép színt kapott, hozzáteszem a húst és átpirítom. Felöntöm a borral, beleteszem a paprikát és a paradicsomot. Adok hozzá apróra vágott friss rozmaringot is.
Párolom, amíg megpuhul. Ha kevés lenne a leve, kis vízzel vagy alaplével pótolom.
Rizibizivel és sült sárgarépa karikákkal tálaltam.

A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal