Nálunk a sütőtök minden formájában jöhet. Ez a saláta egy új íz volt, de pillanatok alatt megszerettük.
a tökhöz:
1 sütőtök
2 ek méz
2 ek olívaolaj
½ kk fahéj
2 kk zsálya
só
a hagymához:
1 fej lilahagyma karikára vágva
1 kk porcukor
2-3 tk fehérborecet
só
a dresszinghez:
½ citrom leve
olívaolaj
só, bors
továbbiak:
salátalevelek
feta sajt
pirított tökmag
A tök hozzávalóit jól összekeverem egy tálban, majd a rusztikus darabokra vágott tököt beleforgatom. 200 fokos sütőben sütöm, amíg megpuhul és szép színt kap.
Közben elkészítem a marinált hagymát. Összekeverem a hozzávalókat, a hagymát jól beleforgatom és hagyom ázni, amíg megsül a tök.
Összeállítom a dresszinget is.
Ha elkészült a tök, egy tálra rendezem a salátaleveleket megöntözöm egy kis dresszinggel. Mehet rá a tök, a hagyma, rászórom a felkocázott fetát, a tökmagot és rálocsolom a maradék dresszinget.
Ropogós pirított kenyérrel tálaltam.
A sütőtök és a zsálya nagyszerű ízkombináció!
forrás: Nők Lapja Konyha 2021. december / Wossala Rozina receptje (apró változtatásokkal)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.