Könnyű, gyors, egészséges étel, és látványnak sem utolsó.
Hozzávalók:
500 g pulykamell (csíkokra vágva)
1 kis fej lilahagyma
3 kisebb kaliforniai paprika
1 bébi cukkini
2 db paradicsom
1 marék brokkoli
1 marék zöldborsó
200 ml fehérbor
250 ml alaplé
2-3 ek liszt
olaj
só, bors, provanszi fűszer
petrezselyem
A pulykacsíkokat sózom, borsozom és meghintem provanszi fűszerrel. ½ órát pihenhet, addig felcsíkozom a zöldségeket.
Kevés olajon kicsit megpirítom a hagymát, majd hozzáadom a húst és addig pirítom, amíg szép színt kap. Rálocsolom a bort és pár percig párolom.
Hozzáadom a zöldségeket, felöntöm az alaplével, kevés liszttel sűrítem és készre főzöm.
Ha kell még fűszerezem és tálalás előtt megszórom petrezselyemmel.
Rizzsel, bulgurral nagyon finom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.