Tavaly karácsonyra kaptam Trine Hahnemann: Skandináv karácsony című könyvét, tele jobbnál jobb recepttel, gyönyörű képekkel, igazi karácsonyi hangulattal. Ebből választottam ezt a fahéjas sütit, igazán finom lett.
375 g liszt
1 tk sütőpor v. szódabikarbóna
1 tk reszelt biocitromhéj
125 g barnacukor v. nádcukor
250 g hideg vaj
1 nagy tojás, felverve
csipet só
a tetejére:
2 tk fahéj
50 g nádcukor
1 tojás felverve
A lisztet, a sót, és a sütőport egy keverőtálba szitálom, hozzáadom a cukrot és a citromhéjat.
Belemorzsolom a vajat és addig gyúrom, amíg nagyobb morzsákká áll össze, majd beledolgozom a tojást is. Lisztezett deszkán még két percig gyúrom. Fantasztikusan jó állagú tészta lesz belőle.
Egy éjszakára vagy pár órára hűtőbe kell tenni.
A tésztát vékonyra nyújtom és kiszaggatom.
Tepsibe teszem, megkenek a tojással.
Összekeverem a nádcukrot a fahéjjal és megszórom a kekszeket.
200 fokon 10 perc alatt elkészül.
Kb. 65 db lesz belőle, és dobozban akár 4 hétig is eláll. (Ez utóbbi állítást valószínűleg nem fogom tudni bizonyítani.)
Gyors, egyszerű süti, és az a fahéj illat, ami betölti a lakást … gyönyörű, régi karácsonyokat idéz!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.