Gyönyörű színeivel, sokféle ízével igazán csábító ez a tavaszi egytálétel.
Hozzávalók:
15 dkg kuszkusz
3 dl forró alaplé
1 ek. vaj
só, bors, kakukkfű, bazsalikom
50 dkg vegyes zöldség (friss v. fagyasztott)
petrezselyem, snidling
1 tojás
4 ek. tejföl
reszelt sajt
A zöldségeket egy kevés, sós vízben majdnem teljesen puhára főzöm.
Egy jénait v. tepsit kikenek vajjal, beleszórom a kuszkuszt, felöntöm az alaplével, és megfűszerezem. A kuszkusz eléggé semleges ízű, ezért bátran fűszerezhetjük, attól lesz igazán finom.
5-6 percig lefedve állni hagyom, majd hozzáteszem a vajat, villával jól átkeverem, hogy ne tapadjon össze, szép pergős legyen. Még öt percig állhat, amíg elkészítem a szószt. A tojást összekeverem a tejföllel, és ezt is fűszerezem.
Most mehet a kuszkuszba a zöldség, a petrezselyem és a snidling. Ráöntöm a tojásos tejfölt, megszórom reszelt sajttal, és beteszem a sütőbe 180 fokra. Akkor jó, ha a szósz már kicsit megszilárdult, és a teteje kezd színt kapni.
Sok salátával, egy laktató, finom, hús nélküli fogás, és még köretnek is tökéletes.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.