Ezek a kis "karácsonyfák" még a szilveszteri asztalon is jól mutatnak, nagyon finomak és pillanatok alatt elfogynak.
Kb. 20 darab lesz belőle.
1 cs. leveles tészta
100-150 g vékonyan szeletelt sonka (ha füstölt még finomabb lesz)
1-2 ek mustár v. sajtkrém v. ketchup
2 közepes piros alma
apróra vágott rozmaring v. kakukkfű v. petrezselyem
saslikpálcika
A pálcikákat vízbe áztatom, amíg elkészül a tészta.
A leveles tésztát felengedem és vékonyra nyújtom. Megkenem a kencék valamelyikével és ráfektetem a sonkát úgy, hogy befedje a tésztát.
Függőlegesen 2 cm széles csíkokra vágom. Egy-egy tésztacsíkot fenyő formára tekerek és a nyársra húzom.
200 fokon 15-20 perc alatt megsül.
Az almából csillagformákat szúrok ki és a nyárs végére tűzöm.
Meg lehet szórni apróra vágott fűszerekkel, nálam ez most elmaradt.
A rendkívül finom, ropogós, jó ízű falatok gyorsan elfogynak akár a karácsonyi, akár a szilveszteri vacsoraasztalról.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.