Könnyű, színes, tavaszváró finomság.
Hozzávalók:
100 g füstölt sajtos és
100 g natúr sajtkrém
100 g reszelt sajt (lehet többféle)
1 szál apróra vágott újhagyma v. egy kevés póré
bors, (só)
A hozzávalókat jól összedolgozom. Most úgy alakult, hogy egy éjszakára a hűtőben hagytam a masszát, így másnap nagyon könnyen lehetett megformázni.
Bármibe hempergethetjük, aminek az íze jól megy a sajthoz. Én most lenmagot, pirított köményt, borsot, pirospaprikát, szárított paradicsomot, snidlinget, mákot használtam, de nagyon finom apróra vágott petrezselyemmel, kaporral, dióval, különböző magokkal.
Legutóbb Húsvétra készítettük, de csak utólag jutott eszébe a lányomnak, hogy akár tojás alakúra is lehetett volna formázni. Nem baj, majd jövőre!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.