Amilyen látványosak, olyan finomak ezek az omlós, szaftos pipicombok.
Hozzávalók:
8 bőrös csirke felsőcomb
sült csirke fűszerkeverék
olaj
a szószhoz:
50 dkg csiperke gomba (fehér és barna vegyesen)
1 vöröshagyma
2 dl alaplé
2 dl tejszín
olaj
só, bors, kakukkfű, rozmaring, aprított zellerlevél, őrölt babérlevél (kb 2 tk. mindegyikből)
petrezselyem
1 ½ bögre (2 ½ dl-es) Orzo tészta
Összekeverem a fűszereket, egy részével bekenem a combokat a bőr alatt is, és legalább ½ órát pihentetem.
Közben a hagymát felaprítom, a gombát nagyobb darabokra vágom.
A combokat olajozott tepsibe teszem, egy kevés vizet öntök alá, és fóliával letakarva, időnként locsolgatva 220 fokon puhára sütöm.
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a hagymát és a gombát, beleteszem a megmaradt fűszerkeveréket. Ha már szép színt kaptak, felöntöm az alaplével, összeforralom és a tejszínnel besűrítem.
Ha puha a hús, leveszem a fóliát, és hagyom pirulni. Esetleg, a kívánt szín elérésének érdekében egy kevés sörrel megkenem.
Végül jöhet az orzo, ez a rizsre emlékeztető olasz tészta. Sok mindenre használható. Bármilyen szószos hús mellé finom köret, de levesbetétnek is jó, sőt rizottó is készíthető belőle.
Sós vízben megfőzöm az orzót.
A kész tésztát összekeverem a szósszal és a combokat a tetejére teszem. Petrezselyemmel díszítem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.