Pikáns, tejszínes, mustáros, kakukkfüves szósz a marhahúsos tésztához.
50 g kockázott bacon
olívaolaj
500 g darált marhahús
1 ek paradicsomkrém
1 ek mustár
só, bors, őrölt babér, fokhagymapor
1 ek szárított paszternák-kocka (ha nincs, elhagyható)
szárított és friss kakukkfű
200 ml marhahúsleves
250 ml tejszín
250 g csavart tészta
Egy olívaolajjal megkent serpenyőben kicsit megpirítom a felkocázott hagymát és a bacont.
Ha már szép színt kapott, hozzáteszem a húst és azzal pirítom tovább. Ha már a hús is lepirult, belekeverem a paradicsomkrémet, a mustárt, a paszternákot, a fűszereket (ízlés szerinti mennyiségben) és felöntöm a húslevessel. Párolom, amíg a hús megpuhul.
Közben megfőzőm a tésztát. Ha minden elkészült, a húsoshoz adom a tejszínt és főzőm, amíg szépen besűrűsödik.
A tésztára halmozom a ragut és mehet rá még egy kis friss kakukkfű.
Gyorsan elkészül, laktató és nagyon finom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.