Gyorsan elkészül, és nagyon finom, nagyon szószos.
Hozzávalók:
200 g olasz csavart v. szarvacska tészta
500 g felkockázott pulyka felsőcomb
250 g kukorica
1 kis fej hagyma
olaj
3 ek. vaj
3 ek. liszt
500 ml tej
10 dkg reszelt sajt
pulykafűszer
só, bors, szerecsendió
petrezselyem
A húst alaposan beleforgatom a pulykafűszerbe és kicsit pihentetem.
Apróra vágom a hagymát és olajon kicsit megpirítom. Beleteszem a pulykahúst és együtt pirítom tovább. Pár perc pirítás után, kis víz hozzáadásával megpárolom. Ha már majdnem puha, mehet bele a kukorica. Ha minden kész, megszórom petrezselyemmel.
Megfőzöm a tésztát.
Amíg fő, elkészítem a besamelt. A vajat felforrósítom, de nem nagy lángon, nehogy odakapjon. Beleszóróm a lisztet és zsemleszínűre pirítom. Felöntöm a tejjel. Vitás kérdés, hogy forró vagy hideg legyen a tej. Tapasztalatom szerint, mindegy. A lényeg, hogy közepes lángon, habverővel keverve történjen a felöntés, akkor nem lesz csomós. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem. Ha elérte a megfelelő sűrűséget, beleteszem a sajtot, és már csak addig főzöm, amíg elolvad benne.
A besamelt összekeverem a kukoricás hússal, és az egészet ráöntöm a tésztára. Petrezselyemmel díszítem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.