Ha valami igazán őszi hangulatú ételt szeretnétek enni, ezt nagyon ajánlom. A sokféle zöldség és gyümölcs íze keveredik a vörösbor és a fűszerek aromájával, és együtt egy nagyon kellemes ízharmóniát hoznak létre.
Hozzávalók:
½ kg marha gulyáshús
½ póréhagyma
1 paradicsom
1 pritamin paprika
4 db gomba
1 cékla
kis darab zeller
1 sárgarépa
1 kis savanykás alma
10 szem fekete szőlő
2 babérlevél
3 borókabogyó, 2 szegfűbors
1,5 dl vörösbor
olaj
1 tk mustár
2 tk ételsűrítő
só, bors
a körethez:
20 dkg rizs
1 fél kanadai sütőtök
kevés petrezselyem
A gulyáshúst kis kockákra vágom, és só, bors, mustár, olaj keverékében jól átforgatom. 1 órát állni hagyom.
Közben a céklát megfőzöm, a sütőtököt megsütöm, a zöldségeket kis hasábokra aprítom, a szőlőt kimagozom.
Egy nagyobb serpenyőben, kevés olajon a húst lepirítom, majd beleteszem a hagymát, babérlevelet, szegfűborsot, borókabogyót, és felöntöm 1dl vízzel és 1 dl vörösborral, sózom, borsozom.
Lefedve majdnem puhára főzöm, ha elfő a leve, vízzel pótolom.
Most mehetnek bele a zöldségek, és ha már ők is puhák, jönnek a gyümölcsök, csak egy nagyon rövid időre. Beleöntöm a megmaradt ½ dl vörösbort, és kis hideg vízben feloldva az ételsűrítőt.
Megfőzöm a rizst is, majd összekeverem egy kevés petrezselyemmel és a megsült, kockára vágott sütőtökkel.
Ez nem a leggyorsabb étel, de egy nyugis hétvégén megéri a fáradtságot, fantasztikusan finom!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.