Végre itt a savanyú káposzta szezon! Szeretjük sütve, főzve, nyersen, bárhogy. Nemcsak finom, de egészséges is.
A bajor káposzta meg különösen fincsi, köszönhetően a hagyma és a füstölt szalonna ízének. Ja, és a borókabogyót ki ne hagyjátok, fantasztikus fűszer!
Hozzávalók:
4 csirkecomb
½ kg krumpli
sültcsirke fűszersó
méz, sör
10 dkg kockázott bacon
50 dkg savanyú káposzta
1 kis fej hagyma
3 borókabogyó
3 babérlevél
só, bors
olaj
A combokat jó alaposan befűszerezem, a krumplit vékony karikákra vágom, és az egészet egy kiolajozott, nagy tepsibe teszem. Kis vizet öntök rá, alufóliával lefedem, és 180 °C-on sütni kezdem.
Amíg sül, a felaprított hagymát és a bacont egy serpenyőben kicsit megpirítom. (Nem kell nagyon, mert még a sütőbe is betesszük.)
A káposztát csak akkor mosom ki, ha nagyon savanyú. Hozzáteszem a baconos hagymához, és teszek bele babért, borókabogyót és borsot. Félpuhára párolom.
Közben a csirkecombokat időnként meglocsolgatom. Ha már majdnem teljesen puha a husi és a krumpli is, hozzáteszem a káposztát. A combokat megkenem egy kis mézes sörrel, és most már 200 °C-on az egészet szép barnára sütöm. Vigyázzunk, mert a méz miatt gyorsan odakaphat a pipi bőre!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.