Zeller, narancs, alma tárkonyos majonézzel. A pikáns ízek kedvelőinek ajánlom.
Hozzávalók:
1 kisebb v. 1 fél zeller
1 nagyobb alma
1 nagyobb narancs
saláta csíkok
10 szem mandula
4 ek. majonéz
2 ek. tejszín
citomlé, narancslé
tárkony, cukor, só
A zellert, az almát és a narancsot kb. ½ cm-es karikára, majd negyedekbe vágom. 3-4 salátalevelet csíkokra tépek. Az almára citromlevet csöpögtetek, hogy ne barnuljon meg, a zellert pedig sós vízben felteszem főni. Csak pár percre, nem kell, hogy vajpuha legyen.
A mandulát lapokra vágom, és egy serpenyőben kicsit megpirítom.
A majonézt összekeverem a tejszínnel. Citomlével, narancslével, tárkonnyal, egy csipet sóval és kevés cukorral ízesítem úgy, hogy kellemesen pikáns ízt kapjak.
Ha kihűlt a zeller, összekeverem a hozzávalókat, leöntöm a majonézzel, és megszórom a pirított mandulával.
És már kész is ez a pikáns, új ízvilágú majonézes saláta.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.