30 perc alatt elkészülő nagyon fincsi ebéd vagy vacsora. Mindig örül neki a család, és még hús sem kell hozzá.
hozzávalók: (4 személyre)
1,5 kg karfiol
15 dkg reszelhető sajt
15 dkg zsemlemorzsa
2 dl tejföl
só, vegeta, olaj
A karfiolt rózsáira szedem, és sós vízben felteszem főni.
A zsemlemorzsát kevés olajon barnára pirítom.
Elég nehéz eltalálni, mikor jó a karfiol. Ne legyen se túl puha, se túl kemény. Nincs mese, kóstolni kell!
Egy jénait kiolajozok. Vigyázva, hogy egészben maradjanak a rózsák, beleteszem a karfiolt, és megszórom egy kis kanál vegetával. Káposztareszelővel ráreszelem a sajtot, meglocsolom tejföllel, és rászórom a pirított morzsát.
Mehet is a sütőbe 170 °C-ra, csak annyi időre, hogy jól átmelegedjen.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.