Ne csak főzeléknek együk a tököt! Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, nagyon finom, könnyű étel a töltött tök.
hozzávalók:
1 db fiatal tök
½ kg darált hús
10 dkg rizs
1 kis fej hagyma
1 nagy csomó kapor
3 dl tejföl
olaj, 1 ek. liszt,
só, bors, pirospaprika
A tököt félbe vágom, sózom, borsozom, és vízben félig puhára főzöm.
A töltelékhez kevés olajon megpirítom a hagymát a hússal. Sót, borsot, pirospaprikát adok hozzá, és kis víz hozzáadásával puhára párolom. Megfőzöm a rizst, és a húshoz keverem.
A tököt tűzálló tálba fektetem, és megtöltöm a rizses hússal.
A tejfölbe belekeverem a lisztet, sót, borsot, sok-sok apróra vágott kaprot, és a töltött tökre öntöm. Ha túl sűrű, lehet egy kis vizet adni hozzá.
Előmelegített sütőben 180 °C-on sütöm, amíg szép barnás színt kap.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.