Fantasztikus illat, gyönyörű színek, csodás íz! Talán néha megengedhető egy kis bűnözés. És nem mellesleg felhasználhatjuk a maradék, száraz kalácsot is.
hozzávalók:
30 dkg szikkadt kalács
2 tojás
8 dkg cukor
3 dl tejszín
20 dkg cappuccinokrémes Tibi csoki v. bármilyen más csoki
1 marék aszalt áfonya
pár kanál áfonya- v. meggylekvár
5 dkg vaj
pici só
A kalácsot kis szeletekre vágom, és egy kivajazott jénaiba, tetőcserépszerűen elhelyezem.
A tojást és a cukrot habosra keverem, majd hozzáadom a tejszínt és egy pici sót.
Ezzel a keverékkel megöntözöm a kalácsot, ügyelve arra, hogy mindenhova jusson.
Kis kockákra tördelem a csokit és az áfonyával együtt a kalácsra szórom úgy, hogy az alsó rétegekbe is kerüljön. A lekvárból kiskanállal pöttyöket teszek a tetejére, és kevés vajat morzsolok rá.
180 °C-os sütőben sütöm kb. 20-25 percet, míg a csoki ráolvad, és a kalács szép színt kap.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.