Nincs Karácsony zserbó nélkül. Tavaly éppen golyó formájában készült.
Hozzávalók: (20 darabhoz)
25 dkg darált keksz
25 dkg darált dió
kb. 20 dkg baracklekvár
pici só
tortabevonó
durvára vágott dió
A darált kekszet és a diót összekeverem, és annyi lekvárt adok hozzá, hogy jól formázható masszát kapjak. Érdemes jó minőségű bolti vagy házi baracklekvárral készíteni, mert finomabb lesz. Teszek hozzá egy pici sót is - mint minden édes süteménybe -, mert sokkal jobban kijönnek az ízek.
Diónyi gombócokat formázok belőle, 1 órára hűtőbe teszem.
Felolvasztom a tortabevonót, és villára vagy pálcikára szúrva belemártom a golyókat. Megszórom a darabolt dióval, és rácson megszárítom.
Újra mehet a hűtőbe, hogy megdermedjen.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.