Nem vagyok egy mustárrajongó, most először – felkérésre – készítettem mustármártást, de el kell ismernem, hogy fantasztikusan finom lett. A sült édesburgonya pedig, kitűnően kiegészítette a mártás pikáns ízét.
Hozzávalók:
80 dkg szeletelt karaj (csont nélkül)
só, bors, mustár
olaj
a mártáshoz:
10 dkg vaj
4 ek. liszt
4 dl víz v. erőleves
2-3 ek. mustár
só, bors
A húst kiklopfolom, sózom, borsozom, és mustárral megkenem. Kicsit pihentetem. (Előző este is el lehet készíteni, és a sütésig hűtőben tartani.)
Egy serpenyőben forró olajon átsütöm a szeleteket, hogy szép kérget kapjanak, majd víz hozzáadásával puhára párolom. (hústól függően kb. ½ óra)
Közben elkészítem a mártást. A vajat megolvasztom, folyamatosan keverve beleszórom a lisztet, és habzásig hevítem, majd felöntöm a vízzel.
A tűzről levéve sózom, borsozom, és beleteszem a mustárt.
Kockára vágott sült krumpli és édesburgonya lett a köret.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.