Ha maradt még a spájzban egy kis téli fűszerkeverék, nehogy kárba vesszen! Nagyon ajánlom ezt az egyszerű és gyors mézeskenyér receptet.
25 dkg cukor
8 dkg margarin
1 tojás
1 mk. őrölt fahéj
1mk. őrölt szegfűszeg
1 mk. mézesfűszer
½ citrom héja
2,5 dl méz
2 dl tej
25 dl liszt
1 kk. szódabikarbóna
só
5 dkg durvára vágott mandula
A cukrot a margarinnal habosra keverem, majd hozzá adom a tojást is. Beleteszem a fűszereket, a mézet és a tejet. A pici sóval és a szódabikarbónával elkevert lisztet kis adagokban keverem a masszához. Most mehet bele a durvára vágott mandula.
Sütőpapírral bélelt vagy zsírozott, lisztezett kisebb tepsiben sütöm, 5 percig 200 fokon, majd 160 fokon még kb. 50 percig. Vigyázni kell, hogy a teteje ne égjen meg! Ha már megfelelő a színe, de belül még nem sült át, alufóliával letakarom.
És már kész is, ez az abbahagyhatatlan sütemény.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.