Fantasztikusan finom, egészséges, és sokkal jobb, mint a rizses hús.
Hozzávalók:
15 dkg bulgur
3 dl víz
25 dkg felkockázott hús
1 fej hagyma, paprika, paradicsom
25 dkg vegyes zöldség
petrezselyem
olaj
só, bors, paprika, vegeta
A vizet egy kávéskanál sóval felforralom, a bulgurra öntöm és lefedem. 20-25 percig állni hagyom, ezalatt megpuhul.
A hagymát megpirítom, hozzáadom a húst, a paprikát, a paradicsomot, fűszerezem, és kevés vízzel puhára párolom. Bármilyen hússal finom, lehet sertés, baromfi stb.
Egy edényben vízgőz fölött megpárolom a zöldségeket.
Ha minden elkészült, egy tálban az egészet összeforgatom, ha kell, még fűszerezem. Jó sok petrezselymet és bazsalikomlevelet aprítok rá.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.