Szalonnás-lilahagymás krumpli zöldborsóval. Finom, ízes köret vagy sok salátával, akár egy vacsora is lehet.
Hozzávalók:
60 dkg apró szemű krumpli
10 dkg bacon
2 fej lilahagyma
2-3 marék zöldborsó
olaj
só, bors
petrezselyem, bazsalikom
A krumplit héjában megfőzöm. Amíg fő, a bacont 2-3 cm-es szeletekre, a hagymát vékony karikákra vágom, és egy serpenyőben, kevés olajon együtt megpirítom.
Megfőzöm a borsót is, és ha kihűlt a krumpli, megpucolom.
Először a krumplit adom a hagymás baconhoz, kicsit átpirítom, majd beleszórom a borsót is.
Sózom, borsozom, petrezselyemmel, bazsalikommal díszítem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.