Nagyon könnyű, ízletes étel, és elkészíteni sem ördöngösség. Grillen és sütőben is megsüthető.
Hozzávalók: (adagonként)
1 halfilé
1 közepes krumpli
1-1 szelet sárga, piros, zöld paprika
1 kis paradicsom
egy kevés zeller (ha van szárzeller), cukkini
egy marék vegyes zöldség
2-3 karika citrom
só, bors, bazsalikom
olívaolaj, citromlé
alufólia a sütéshez
A halat sózom, borsozom, megszórom bazsalikommal, citromlével meglocsolom, és egy ideig állni hagyom, hogy a jól beigya a fűszerek ízeit.
Addig felszeletelem a zöldségeket. Egy nagy fóliadarabot olajjal megkenek, erre jön a halfilé. Körberakom a jó alaposan befűszerezett zöldségekkel, és nem túl szorosan lezárom a fóliát.
Most sütőben sütöttem 200 fokon kb. 35 percig. A vége felé kinyitottam a fóliát és grilleztem egy kicsit, hogy szép színt kapjon. Tálalás előtt friss bazsalikom levelekkel díszítem.
Nagyon finom, zamatos lett a hal és a zöldségek is. A sokféle íz nagyszerűen kiegészítette egymást. Ha grillen sütjük, kap még egy kis füstös ízt is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.