Már nagyanyáink is sütötték ezt a nagyon egyszerű és elképesztően finom dióhabos süti.
Hozzávalók:
a tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
4 tojás sárgája
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 tk. sütőpor
1 kis citrom héja
a tetejére:
baracklekvár
4 tojás fehérje
15 dkg cukor
20 darált dió
csipet só
A tészta száraz hozzávalóit összemorzsolom, majd beleteszem a tojássárgákat, gombóccá gyúrom és tepsi méretű (kb. 23x33 cm) lappá nyújtom. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Megkenem baracklekvárral.
A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verem, fokozatosan hozzáadom a cukrot is. Ha kész óvatosan belekeverem a darált diót, és a masszát elkenem a lekváros tészta tetején.
Ennyi, már csak várni kell, hogy kisüljön.
170 fokon kb. 35-40 perc.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.