Ezt a receptet egy finn oldalon találtam. Mivel minden formájában rajongunk a cékláért, így gyorsan el is készítettem.
Nem csalódtunk, a ropogós sült cékla is nagyon finom lett.
Hozzávalók:
2 közepes cékla
1-2 tojás
kb. 2 dl pankó morzsa
kakukkfű, tárkony, só
olaj
A céklát héjában, sós vízben megfőzöm. Még melegen meghámozom, és kb. 1 ½ cm vastag szeletekre vágom.
A morzsába belekeverem a kakukkfüvet, a tárkonyt és egy pici sót.
A cékla szeleteket megforgatom a felvert tojásban és a fűszeres morzsában. Kicsit rá is nyomkodom.
Olajban ropogósra sütöm.
A receptben aioli szósszal tálalták, de szerintem bármilyen majonézes vagy joghurtos szósz illik hozzá és köretnek is kitűnő.
Az eredeti recept itt található: https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis-juhli-ja-nauti-lisukkeet/rapeat-punajuuret-ja-aioli
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.