Nálunk nagy kedvenc a majonézes kukoricasaláta, sokszor készítem vacsorára is, köretnek is. Hogy ne legyen unalmas, gyakran változtatom az összetevőket. Most az őszi változatot készítettem el sok őszi gyümölccsel, dióval.Hozzávalók:
30 dkg mirelit kukorica
5 dkg trappista sajt
½ alma
½ körte
4-5 szem dió
4 ek. majonéz
2 dl tejföl
só, fehérbors, mustár, citromlé
½ cs. petrezselyem
A kukoricát sós vízben megfőzöm és kihűtöm.
Közben durvára vágom a diót, a petrezselymet, apró kockákra a sajtot, az almát és a körtét.
A majonézt simára keverem a tejföllel, és megfűszerezem.
Ha kihűlt, mehet bele a kukorica és a többi feldarabolt hozzávaló.
Jól lehűtve tálálom, de ha nem tudja kivárni a család (ez gyakran előfordul), langyosan is nagyon finom
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.