Közeledik a Karácsony! Ha saját készítésű ajándékon töröd a fejed, itt egy könnyen, gyorsan kivitelezhető recept. Nagyon finom, biztos mindenkinek örömet szerez.
Hozzávalók:
20 dkg mandula
1-2 tk. só
A mandulát forrásban lévő vízbe szórom, 1-2 percig hagyom benne, aztán egyenként kinyomkodom a héjából.
Egy sütő lemezen elterítem, kicsit megspriccelem vízzel, megsózom és jól összekeverem, hogy mindenhol érje a só.
180 °C-on sütöm, amíg kezdi elveszteni hófehér színét, és épp csak elkezd barnulni.
Ha kész, átteszem egy tálcára, hogy jól megszáradjon. Száradás után lehet üvegbe vagy dobozba tenni.
Biztos sokáig eláll (nálunk még nem volt rá példa), de a biztonság kedvéért ajándékozás előtt egy nappal készítsd el, hogy friss legyen!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.