Ennek az egyszerű, olcsó ételnek a káposzta, a kolbász és az alma ízeinek keveredése valami mennyei ízharmóniát ad. Sok évvel ezelőtt, Anyukám találta ezt a receptet egy régi újságban. Azóta már nagyon sokszor elkészítettem, de sohasem tudunk betelni vele.
hozzávalók:
70 dkg savanyú káposzta
1 zacskó előfőzött rizs
1 szál lángolt v. parasztkolbász
4 dl tejföl
2 tojás
2 nagy savanykás alma
1 kis fej vöröshagyma
4 ek. olaj
2 tk. csombor (borsikafű)
2-3 babérlevél
só, bors, vegeta
A savanyú káposztát, ha kell, kicsit átmosom, majd apróra vágom. Felaprítom a hagymát is, és 1 ek. olajon megpirítom. Közben főhet a zacskós rizs is.
A káposztát a csomborral, borssal, babérral 3 ek. olajon félig puhára (mert még bekerül a sütőbe is) párolom. A megpirult hagymát, a felvert tojást elkeverem a tejföllel és ízesítem sóval, borssal, vegetával.
Felkarikázom a kolbászt, az almát félbevágom és felszeletelem.
Egy tepsi aljára kerül a káposzta, amit meglocsolok néhány kanál tejfölös szósszal. Jöhet rá a rizs, majd a kolbászkarikák. Mindegyik réteg kapjon egy kicsit a szószból, de a nagy részét hagyjuk a tetejére.
A rétegezést az almával zárom. Gusztusosan, félig egymásra csúsztatva kerül a tepsibe, majd ráöntöm a maradék szószt is.
180-200 °C-on addig sütöm, amíg szépen megpirul (kb. 30 perc).
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.