Nyáron a nagy melegben jól jön egy ilyen könnyű étel. Kíméli a gyomrot, és elkészíteni sem nehéz. Igaz be kell kapcsolni hozzá a sütőt, de mindössze 10-15 percre. És az ízek… még a meleget is feledtetik.
hozzávalók: (3 személyre)
9 db nagyobb gomba
4 db közepes krumpli
125 g kockázott bacon
1 kis fej hagyma
5 tk. tejföl
5 dkg füstölt edami sajt
1 csapott mk. kakukkfű
petrezselyem
só, bors, olaj
A gombákat, a krumplit megpucolom, a tönköket, a hagymát apróra vágom. A krumplit nem túl vastag szeletekre vágom, és sós vízben felteszem főni.
Amíg fő, a hagymát, a bacont és a gombaszárakat kevés olajon megpirítom. Sózom, borsozom, belekeverem a kakukkfüvet és a petrezselymet. Kicsit hűtöm, és mehet bele a tejföl is.
Ha már elkészült a krumplink, kb. 1 darabnak megfelelő mennyiséget villával szétnyomok , és átteszem a gombás keverékbe, a többit egy olajozott tepsiben elfektetem.
A gombafejeket egy nagyobb serpenyőben vízzel félig felengedve félpuhára párolom, majd a krumpli rétegre ültetem, és megtöltöm a töltelékkel. Ráreszelem a sajtot, kis tejfölt locsolok rá, és 10-15 percre beteszem a sütőbe. Csak addig, míg a sajt ráolvad.
Egyik íz sem uralja az ételt, nagyon finom ízharmónia kerekedik a hozzávalókból.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.