Nagyon szeretjük, és gyakran készítjük nem csak tavasszal. Egészséges, könnyű, finom vacsora vagy reggeli. A zöldségek idény szerint variálhatók.
hozzávalók: (3 személyre)
¼ kg tehéntúró
4-5 ek. tejföl
kaliforniai paprika
paradicsom
kígyóuborka
retek
répa
petrezselyem, snidling
só, bors
A túrót villával kicsit összenyomkodom, és elkeverem a tejföllel. A zöldségeket kis darabokra vágom, a répát nagy lyukú reszelőn lereszelem, a petrezselymet és a snidlinget is felaprítom. A zöldségből néhány darabot félreteszek díszítésnek, a többit összekeverem a túróval. Egyébként bármilyen zöldséggel készíthető, ki hogy szereti.
Sózom, borsozom, és már kész is a finomság. Jót tesz neki, ha áll egy picit a hűtőben, összeérnek az ízek.
Én legjobban pirított toast kenyérrel szeretem, de friss kenyérrel és kiflivel is nagyon finom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.